Ingen kropp er lik, heldigvis!

Så står du der da, i prøverommet. Ingenting passer, du har gått i butikk etter butikk etter butikk. Ingenting stemmer på kroppen, ingenting stemmer med det du hadde tenkt. I prøverommet kommer veggene nærmere og nærmere og tårene trenger seg på.

Noen som kjenner seg igjen ?

Det er så lett å gi seg selv skylden, spesielt vi damer er gode på det. Men prøv å snu tankene og samarbeid med klærne. Alle kvinner passer ikke inn i alle plagg, snitt, farger og tekstiler. Men alle kvinner passer inn i noe, du må bare finne ut hva, hva passer for deg, hva fungerer på kroppen din.

 

Ikke la tankene om sjokoladen i helga og pizzaen i går få komme, de valgene er gjort, ingenting å gjøre med. Kroppen din er som den er akkurat idag. Det er så lett å sammenligne seg selv med de vi ser i media, på instagram og i reklame. Men jeg skal love deg, de som er avbildet der de har også disse vanskelige tankene. Vi er da damer alle sammen 😉

Jeg møtte ei dame for ikke lenge siden. Flott dame, flott figur. Hun var cirka 40 år, veltrent, slank og med en herlig personlighet. Men så begynner vi å snakke klær, snitt og mønster. Og dama snakker seg selv så langt ned i gjørma at jeg nesten ikke ser henne lenger. Rumpa er flat og puppene er for store. Dittelidatt og huttemegtu. Dama er FLOTT. Neivetdumeghva.
Denne dama klarer jeg ikke å riste fra tankene mine, for jeg kjenner meg igjen. Jeg kjenner igjen så mange i henne. For dette er vi gode på, å fokusere på det negative. Håret er for flatt, håret er for stort, rompa er flat, rompa er for stor, tærne er grusomme og tenna står på tørk. Altså, hva gir du meg ?
Kroppen er vår største gave. Den bærer oss hver eneste dag, og den er den eneste du må være sammen med hver eneste dag hele livet. Det er på tide å samarbeide. Er det noe du er misfornøyd med med kroppen din? Snu om den setningen til: Hvordan kan jeg behandle kroppen min bedre når det gjelder dette ?

For denne endringen må vi gjøre selv. Hver enkelt av oss. Du kommer ikke til å få hjelp fra noen utenfra. Dette må du gjøre selv. Det er nok av de som skal selge deg løsningen i form av et pulver eller en pille. Eneste disse løsningene gjør er å kaste bort pengene dine og ødelegge for magen din.

Dette må du gjøre selv. Dette må vi alle gjøre selv.

dsc02145

Spill på lag med kroppen. Vær ærlig med deg selv. Se deg i speilet: dette er meg, og det er helt greit. Faktisk, så er det helt fantastisk! Kroppen din kan gå og løpe, ta imot og kaste, danse og LE. Derfor skal du pakke den inn sånn den fortjener.

Til å finne innpakningen trenger du speil, målebånd og humor.

Stå foran speilet, gjerne helfigur. SE på deg selv, hvordan ser du ut. Smil til deg selv, dette er deg og du er herlig! Bruk målebåndet som et verktøy, en samarbeidspartner. Hva tallet er spiller ingen rolle, det skal du ikke fortelle noen, men bruke som et verktøy for å finne hva som passer deg. Tegn opp en skisse og skriv på målene, bruk disse til å finn ut hvilken figur du er, og jobb derifra.

 

dsc02142 dsc02141

9 kommentarer for “Ingen kropp er lik, heldigvis!

 1. Flott innlegg! Eg ville berre sei at min første tanke når eg såg bildene av deg var «wow så flott hu va!! Nydelige former og et smil som smitter!» Så. Ja. Nå vett du d? Eg drive med et kompliment-prosjekt som går ut på å sei ka eg tenke til ein person viss nåke positivt felle meg inn når eg ser den personen. Forløbig har detta vore et veldig kjekt prosjekt som har ført til mange smil og gode samtalar…. du er flott og fokuser på det positive! *high five*

  1. Hei Carita! Tusen takk for gode ord og tilbakemelding, setter stor pris på det 😀 Det synes jeg var et flott prosjekt, ofte kan disse positive tankene komme, men det er alltid man tør å si det høyt. Bra vinkling på det! 🙂

 2. Flotte ord og veldig mye sant I det du skriver. Kjenner meg igjen.
  Jeg vil gjerne lese mer om dette ?

 3. Åsså Toril da – du er bare rå! Så godt skrevet, så flotte bilder og som nevnt tidligere – det smilet ditt smitter. Jeg kan høre latteren din helt til Frøya❤ Du er super! Jeg jobber selv i samme baner, lytt til kroppen og samarbeid. Det gjelder det indre. Men jaggu tror jeg at det skal inkludere det ytre også – vi skal være fornøyde og være stolt! Da først kan vi lære våre døtre og være stolteno fornøyd med seg selv ❤❤❤ keep on the good work, you georgius woman??

  1. åå, Mari! Æ bli no heilt rørt <3 Tusen takk for all dem gode ordan din, både no og ellers, æ les dem all <3 Den jobben du gjør kvar dag e så imponerende og måten du takle det på og ordlegg dæ på e virkelig godt. Både for dem i samme situasjon og for oss andre som får en liten innblikk i hverdagen. Kropp e kropp, vi må ta vare på den vi har, både inni og utenpå, samarbeide med den og som du sei: Være stolt!
   Og du, tru godt latteren høres te Frøya, her må ungan hold for øran 😀

Det er stengt for kommentarer.