Om oss

Mimja-002-6

Hei du! Dette er oss, Anna og Toril. Sammen har vi startet Mimja. Mimja er et ord (vi har funnet på!) sammensatt av bokstavene til Annas barnebarn. Det syntes vi passa godt når vi lager mønster på barneklær. Ideen om Mimja kom i 2014 og tidlig i 2015 starta vi opp firmaet vårt. Vi fikk tidlig kontakt med Innovasjon Norge i Nord-Trøndelag og har fått veldig god hjelp der. Både økonomisk i form av etablerertilskudd men også mye praktisk rettet. Vi har vært på kurs og foredrag og fått bli kjent med flere gode gründere i fylket. Det startet som en sprø idé men brikke for brikke er blitt lagt på plass og i oktober 2015 presenterte vi vår første kolleksjon bestående av 6 mønsterpakker.

Mimja 011

Anna

Jeg er 60 år og er kårkjerring på gården Grøtmo i Namdalseid. Jeg begynte å sy lenge før jeg fikk lov og har sydd i over 50 år. Jeg har drevet eget firma innen søm i mange år, der syr jeg både klær, interiørartikler og babyprodukter som saueskinnspose for vogn. Jeg tar også imot reparasjoner og endringer og bunader. I år har jeg også vært med å starte Lensmannsgården galleri og kafè i Namdalseid sammen med to andre kreative damer. Jeg har utdanning fra husflidsskolen og utallige kurs. De siste par årene har jeg fulgt kurs hos Tine Solheim. Jeg holder en del kurs selv også, både innen søm til barn, nybegynner, quilting osv.

Toril1

Toril

Jeg er 30 år, bor på vakre Jådåren i Steinkjer sammen med mann og to herlige småjenter på 2 og (snart) 4 år.  Jeg begynte å sy når minstejenta var litt over året og jeg var gravid med lillesøster. Mamma (Anna) skulle holde kurs i søm av barneklær og jeg heiv meg med. Siden har jeg vært hekta.